Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2021.09.27

Su kolegijų studentais diskutavome apie akademinę etiką

Rugsėjo 23 d. akademinės etikos ir procedūrų kontrolierė dr. Loreta Tauginienė ir Tarnybos vyriausioji specialistė (vyriausioji analitikė) dr. Eglė Ozolinčiūtė susitiko su Klaipėdos valstybinės kolegijos, Šiaulių valstybinės kolegijos, Kauno kolegijos, Panevėžio kolegijos ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų mokslinių draugijų nariais bei kitais studentais.

Susitikimo metu kontrolierė studentams pristatė akademinės etikos nuostatų raidą studijų procese, teisės ir akademinės etikos pažeidimus, nustatomus studijų proceso metu, bei studentams aktualias Tarnybos gaires. Dr. Eglė Ozolinčiūtė pasidalijo laisvai prieinamais būdais išvengti vaizdų plagiato.

Studentai turėjo galimybę vertinti tekstų sutaptis ir plagiato tikimybę. Taip pat buvo atkreiptas jų dėmesys į nesavarankiškai parengtų rašto darbų sukeliamas rizikas ir pasekmes. Studentai kėlė klausimus apie tai, ar kursiokams gali rodyti savo darbą kaip pavyzdį, ar rengiant baigiamąjį darbą gali pasitelkti ekspertus iš verslo sektoriaus, ar gali viešinti pažeidimų atvejus, domėjosi nesavarankiškai parengtų rašto darbų pasiūla Lietuvoje.

Susitikime taip pat dalyvavo dėstytojai, kuriems buvo aktualu daugiau sužinoti apie tai, kokius studijų metodus vertinga taikyti, siekiant išvengti studentų akademinio nesąžiningumo.

Plačiau:
https://etikostarnyba.lt/su-kolegiju-studentais-diskutavome-apie-akademine-etika/