Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2020.04.10

Monkevičius paskelbė galutines brandos egzaminų ir priėmimo į aukštąsias datas

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius penktadienio popietę Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje pristatė naujausias žinias apie dėl karantino pakeistą ugdymo procesą ir artėjančius brandos egzaminus.

„Tobuli šioje situacijoje mes turbūt negalime, todėl jums labai svarbu nepervargti ir pasileėti“

„Darbo grupė, kurioje buvo pagrindinių suinteresuotų šalių atstovai: mokyklų, moksleivių, studentų ir aukštųjų mokyklų atstovai teikė pasiūlymus. Vyko labai intensyvus darbas, buvo įvairių nuomonių. Analizavome ir kitų šalių situaciją. Taigi, priimtas pasiūlymas, kad valstybiniai egzaminai prasidėtų birželio 22–ąją, ir baigtųsi liepos 21–ąją. Suplanuotas yra priėmimas į aukštąsias mokyklas pirmasis etapas iki rugpjūčio 18–ąją, antrasis – rugsėjo 4, siūloma pradėti mokymosi procesą – rugsėjo 14 dieną“, – naujausią informaciją pateikė ministras A. Monkevičius.

Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis ir mokyklinis brandos egzaminai vyks birželio 29 d., anglų kalbos – liepos 1 d., matematikos – liepos 3 d. Užsienio kalbos egzaminų kalbėjimo dalis vyks birželio 22 – 25 dienomis. 

Jis teigė, kad jau dabar svarstoma, kuo greičiau leisti abiturientams grįžti ruoštis brandos egzaminams. „Tariamės, kad švelninant karantiną, abiturientams būtų galima grįžti pirmiesiems į mokyklas, laikantis saugumo reikalavimų. Pasirengimui būtų tikrai sudarytos visos sąlygos, tiek nuotoliniu, tiek ir gyvai mokyklose, ruošiantis egzaminams“, – pasakojo ministras.

Jis sakė tikintis, kad jau birželį abiturientai galės gyvai, mokyklose, ruoštis egzaminams. Ministrui teko įvertini ir abiturientų skundus dėl tokios egzaminų tvarkos.

„Į tą klausimą aš bandžiau atsakyti, sakydamas, kad turime įvertinti sąlygas kiekvienoje mokykloje turėti tas galimybes, jei yra slenksčių, sunkumų, dėl technologijų, krūvių, tikrai tą galima reguliuoti. Bet aš manau, kad turime girdėti visumą, yra labai daug abiturientų, tėvų, mokyklų vadovų, kurie mano, kad mes neturėtume šiais metais sukelti tokios sumaišties ir prarasti įprastą galimybę turėti visavertį brandos atestatą. Tai būtų rimta problema tiems patiems abiturientams, mes turėtume pasirūpinti, kad jie turėtų tinkamas sąlygas“, – sakė jis.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/monkevicius-paskelbe-galutines-brandos-egzaminu-ir-priemimo-i-aukstasias-datas.d?id=84025793&fbclid=IwAR3IP_MuDaYTsfOJsxgfPnPao86_aXgXkE7xhVyfRrn6ha9H1tr0chgZndc