Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2021.06.07

Tik šiek tiek duris studentams pravėrusios aukštosios mokyklos kalba ir apie sąlygą pateikti galimybių pasą

Kai kuriose aukštosiose mokyklose į egzaminą ar baigiamojo darbo gynimą gali patekti tik pateikęs galimybių pasą arba neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Kitur svarstoma tokį reikalavimą kelti rudenį, kai tikimasi, kad šiuos mokslo metus pasiglemžusi infekcija nurims tiek, kad būtų saugu studijas vykdyti gyvai. Nors jau galima paskaitas ar egzaminus rengti gyvai, ne visos aukštosios mokyklos atvėrė duris studentams. 

LRT.lt primena, kad Vyriausybė leido nuo gegužės 24 dienos rengti kontaktines pamokas ir paskaitas profesinėse bei aukštosiose mokyklose. Numatyta galimybė mokymąsi ir studijas vykdyti mišriu būdu (derinant kontaktinį ir nuotolinį) užtikrinant reguliarų studentų ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų testavimą, taip pat laikantis valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų saugumo taisyklių.

Studentai turėjo pateikti galimybių pasą

Vilniaus dailės akademijoje (VDA) paskaitos jau nebevyksta, baigėsi ir nuotoliniu būdu vykusi egzaminų sesija bei peržiūros. Šiuo metu VDA fakultetuose vyksta baigiamųjų darbų gynimai.

„Kokia forma jie vyks – nuotoliniu ar akivaizdiniu būdu – sprendė studijų programų vadovai. Gyvai baigiamuosius darbus besiginantys studentai gynimų komisijai turėjo iš anksto pateikti galimybių pasą arba neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Galimybių pasą arba neigiamą testo rezultatą turėti taip pat privalo ir vasarą vyksiančiose išvažiuojamose kūrybinėse praktikose dalyvausiantys studentai ir dėstytojai“, – paaiškino VDA atstovė Giedrė Grimalauskienė.

Pasak atstovės, akademijos vadovybė sprendimą dėl kitų mokslo metų priims remdamasi ŠMSM rekomendacijomis ir nurodymais.

„Savo ruožtu vadovybė skatina VDA bendruomenę skiepytis ir daryti viską, kas įmanoma, kad naujus mokslo metus dėstytojai ir studentai pasitiktų akademijos studijose ir auditorijose. Vis dėlto neatmetama galimybė, kad srautinės paskaitos ir toliau vyks nuotoliniu būdu.

Didžioji dalis dėstytojų jau pasiskiepijo, o, prasidėjus masinei vakcinacijai, VDA komunikacijos kanalais pasiraitoti rankoves raginami ir studentai“, – aukštosios mokyklos nuostatas apibūdino G. Grimalauskienė.

Visas tekstas:
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1423586/tik-siek-tiek-duris-studentams-praverusios-aukstosios-mokyklos-kalba-ir-apie-salyga-pateikti-galimybiu-pasa?fbclid=IwAR3PeeNwEYeAo2CAXDyW1TbbZRtho0Tic8YKkkgrWAuIdhKnjUE3y_b49Lk