Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2022.03.03

Dešimt balų. Nuo karo pabėgę Ukrainos studentai tęs studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose

Šiandien LRT radijo švietimo laidoje "10 balų" dalyvavo Lietuvos universitetų rektorių konferencijos prezidentas, Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas ir Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos prezidentas, Kauno technikos kolegijos direktorius Nerijus Varnas, kurie aptarė galimybes nuo karo Ukrainoje pabėgusiems studentams tęsti studijas Lietuvoje.

Dar prieš keletą savaičių Vidaus reikalų ministerijos pateikta aukštosioms mokykloms užklausa, kiek jie galėtų priimti studentų, dėstytojų ir jų šeimų, atrodė labiau teorinė. Universitetai ir kolegijos skaičiavo laisvus kambarius bendrabučiuose, taip pat teoriškai galimas apgyvendinti vietas sporto ir aktų salėse bei turimose poilsio bazėse pajūryje. Šiandien universitetai ir kolegijos jau yra visiškai pasirengę priimti tūkstančius Ukrainos studentų, dėstytojų ir jų šeimų narių. Lietuvos aukštosios mokyklos ne tik priims studentus, norinčius tęsti nutrūkusias studijas Lietuvoje, o ir organizuos pagalbą Ukrainos aukštosioms mokykloms, vykdančioms studijas nuotoliniu būdu. Lietuvoje ukrainiečiai studentai galės tęsti tas pačias studijas anglų bei rusų kalbomis.

Kiek studentų ir dėstytojų jau apsigyveno Lietuvoje ir pareiškė norą tęsti čia studijas ar mokslo veiklą? Kiek jų dar laukiama? Kokią dar pagalbą nuo karo bėgančiai ukrainiečių akademinei bendruomenei suteiks Lietuvos universitetai ir kolegijos.

Visą laidos įrašą rasite nuorodoje:
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000204683/desimt-balu-nuo-karo-pabege-ukrainos-studentai-tes-studijas-lietuvos-aukstosiose-mokyklose?fbclid=IwAR0ldEG-grcmOBC0_s94ODJGHBttLorrGYJUPBKxnYHdOtSEzQ0C_YDrJ7k