Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2023.06.16

EURASHE viceprezidente išrinkta lietuvė

Didžiausios Europoje profesinio aukštojo  mokslo institucijas vienijančios organizacijos EURASHE generalinėje asamblėjoje, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos (LKDK) deleguota narė dr. Nijolė Zinkevičienė išrinkta EURASHE viceprezidente.

Galimybė būti matomiems

Bukarešte vykusioje  EURASHE generalinėje asamblėjoje išrinkta nauja organizacijos valdyba, prezidentas ir viceprezidentai. Tarp devynių valdybos narių, o vėliau ir EURASHE viceprezidente išrinkta LKDK Mokslo taikomosios veiklos komiteto pirmininkė ir Vilniaus kolegijos direktorės pavaduotoja mokslui ir partnerystei dr. N. Zinkevičienė.

„Džiaugiuosi matydama EURASHE narių pasitikėjimą manimi ir dėkoju už suteiktą galimybę jau trečiąją kadenciją iš eilės dirbti organizacijos valdyboje bei nuo šiol užimti atsakingas viceprezidentės pareigas.

Priimu  šį tarptautinės profesinio aukštojo mokslo bendruomenės pasitikėjimą kaip ženklą, kad ne tik mano pačios veikla, bet ir visas Lietuvos koleginis sektorius yra matomas ir vertinamas“, - teigia dr. N. Zinkevičienė.

Naujai išrinktos EURASHE viceprezidentės teigimu, šiemet buvo juntamas itin didelis visų narių aktyvus ir išaugęs susidomėjimas.

„Šiemet turėjome ženkliai didesnį pretendentų skaičių į organizacijos valdybą nei praėjusią kadenciją. Buvęs prezidentas ir viceprezidentai rinkimuose negalėjo dalyvauti dėl statute numatyto trijų kadencijų limito. Tad šiemet pasikeitė net šeši valdybos nariai iš devynių. To nėra niekada buvę.

Dėl šios priežasties su naujai išrinktu prezidentu Hannes Raffaseder (FH St.Pölten, Austrija) ir viceprezidentu Jon Altuna  (Mondragon universitetas, Ispanija) turėsime dar daugiau atsakomybės, nes visi trys esame perrinkti naujai valdybos kadencijai. Tai reiškia, kad turėsime užtikrinti darbų tęstinumą bei prieš kelis metus suplanuotą strategijos įgyvendinimą“, - sako dr. N. Zinkevičienė.

Būtina atsižvelgti į Europos patirtį                                        

LKDK Mokslo taikomosios veiklos komiteto pirmininkės teigimu, rinkimuose pristatydama savo viziją, akcentavo pačios EURASHE kaip organizacijos dėmesio  narėms svarbą.

„Dalyvaudama rinkimuose turėjau pateikti EURASHE viziją bei ją pristatyti per tris minutes. Kaip vieną pagrindinių akcentų išskyriau strategiškai suplanuotą organizacijos atsisukimą į nares, o ne tik Europos aukštojo mokslo politikos formavimą.

Tam yra suburtos ir trys praktinės veiklos grupės: kompetencijų, kokybės ir tyrimų, kuriose aukštųjų mokyklų deleguoti nariai bendradarbiauja. Noriu, kad tai išsivystytų iki projektus rengiančių grupių, gebančių laimėti Europos mokslinių programų finansavimą ir taip stiprinti poveikį regionų ir visuomenės vystymuisi. Norint siekti šio tikslo būtinas visų narių įsitraukimas ir atviras bendradarbiavimas“, - savo viziją pristato dr. N. Zinkevičienė.

LKDK atstovės nuomone, nuo šiol Lietuva bus dar labiau matoma Europiniu mastu.

„Tikiu, kad šios pareigos padės mums būti dar labiau girdimiems Europos kontekste. Taip pat tikiuosi, kad ir vykdant koleginio sektoriaus reformą, mūsų balsas bus dar labiau girdimas. Norisi, kad susiformuotų kultūra, kaip padėti sustiprinti kolegijas, padėti joms augti ir turėti savo nišą, kaip yra visoje Europoje. Deja, universitetai, konkuruodami dėl tų pačių studentų, to ne visada nori.

Tikiu, kad galėsiu dar labiau prisidėti prie Lietuvos aukštojo mokslo politikos formavimo ir įnešti Europoje esančią praktiką bei pritaikyti sėkmės istorijas“, - sako nauja EURASHE viceprezidentė dr. N. Zinkevičienė.

EURASHE buvo įkurta 1990 m. ir šiandien vienija daugiau nei 600 aukštųjų mokyklų Europoje ir už jos ribų.