Lietuvos kolegijų direktorių konferencija

Naujienos

2019.11.19

Utenos kolegijos direktorius dr.Raimundas Čepukas LRT radijuje diskutavo apie dėstytojų atlyginimus

Vidutinis Lietuvos dėstytojo atlyginimas yra mažesnis ne tik už mūsų šalies mokytojų, o ir daugelio kitų pasaulio šalių dėstytojų algas. 800 dolerių, tokia yra vidutinė Lietuvos dėstytojų alga. Tuo tarpu įvairių sunkumų kamuojamos Etiopijos dėstytojai uždirba apie trečdaliu daugiau – 1200 dolerių.

Kaimyninėje Lenkijoje dėstytojų atlyginimai yra siekia daugiau nei 1630 dolerių, o Latvijoje – beveik 1800. Mažesnius atlyginimus nei lietuviai gauna tik Armėnijos dėstytojai – apie 540 dolerių, Rusijos – apie 620 dolerių.

Kodėl Lietuvoje taip mažai apmokamas dėstytojų darbas? Ir kodėl dėstytojai susitaiko su tokia padėtimi? Pagaliau, kur ieškoti rezervų dėstytojų algoms? Laidoje dalyvauja: Vytauto Didžiojo universiteto rektorius, prof. Juozas Augutis, Mykolo Romerio universiteto kancleris, doc. Saulius Spurga, Vilniaus universiteto docentė Rūta Žiliukaitė, Utenos kolegijos direktorius dr. Raimundas Čepukas. Laidą veda Jonė Kučinskaitė.

Laidos įrašą rasite čia:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000084236/desimt-balu-ka-daryti-kad-lietuvos-destytoju-atlyginimai-prisivytu-bent-etiopijos-destytoju-atlygi?fbclid=IwAR127wB7OmnBBqqcJVJQRaG2fFkA7gI-TveZD8M1deU8mHqsYCWNBMJhg70